Gulasz z miesa wieprzowego z zielona fasolka

Reklama

Opis przygotowania

Mieso jezeli jest w kawalku pokroic na drobne kawalki, skropic sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy, dodac make i dokladnie wymieszac, odstawic na jakies 20 min.
Mieso podsmazyc na tluszczu-przekladamy do garnka, dodajemy pokrojana zielona papryke, pomidora, fasolke, zalewamy woda,dodajemy kostke rosolowa, kolendre-dusimy do miekkosci miesa.
Ja podalam z makaronem wloskim-orecchiette.

Składniki

  • 0,5kg miesa wieprzowego na gulasz150g zielona fasolka
  • 1 pomidor - duzy
  • 1 zielona papryka - dluga
  • sok z cytryny - 1/2
  • maka
  • oliwa z oliwek
  • pieprz mielony, sol, kolendra
  • kostka rosolowa

Podobne przepisy do Gulasz z miesa wieprzowego z zielona fasolka