Gyros-kolorowa sałatka

Reklama

Opis przygotowania

Pierś oczyszczamy i kroimy w kostkę,obficie posypujemy przyprawą i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu.Warzywa obieramy i kroimy w kostkę(nie mieszamy!),kapustę w cienkie wstążki.Majonez i jogurt rozrabiamy w równych proporcjach po 6 łyżek na 1 smak sosu.W salaterce układamy następująco:kapusta pekińska-połowa,czerwona papryka,kukurydza,zielona papryka,filet,sos czosnkowy,czerwona cebula,żółta papryka,sos paprykowo-ziołowy,kapusta pekinka(reszta),szczypiorek.Podajemy po ok.45 minutach jak smaki lekko się przegryzą.Smacznego.

Składniki

  • 0,5 kapusty pekińskiejpuszka kukurydzy
  • 2 czerwone cebule
  • 0,5-1 zielona papryka
  • 0,5-1 czerwona papryka
  • 0,5-1 żółta papryka
  • szczypiorek
  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • przyprawa do gyrosa
  • olej
  • sos czosnkowy Winiary
  • sos paprykowo-ziołowy
  • majonez light
  • jogurt naturalny

Podobne przepisy do Gyros-kolorowa sałatka