Hamburgery Wołowe z Ziemniakami

Reklama

Opis przygotowania

► Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i na maśle zeszkić, czosnek bardzo drobno posiekać.

► Do mięsa dodać żółtko, podsmażoną cebulkę, czosnek, musztardę i / dokładnie wymieszać / żeby powstała gładka masa.

► Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, majoranem i dodać trochę tartej bułki żeby przy formowaniu masa się do rąk nie kleiła. / Formujemy okrągłe, płaskie hamburgery /.

► Na patelni rozgrzać olej i hamburgery z obu stron zrumienić, następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć.

Składniki

  • 500 gr. Wołowiny mielonej1 Żółtko
  • 1 Łyżka masła
  • Olej do smażenia
  • 1 Duża cebula
  • 4 Ząbki czosnku
  • 2 Łyżki musztardy
  • Bułka tarta
  • Majoran
  • Przyprawy: Sól / Czarny pieprz (świeżo zmielony)

Podobne przepisy do Hamburgery Wołowe z Ziemniakami