1. Mąkę wymieszaną z proszkiem, posiekać z tłuszczem
2. Dodać cukier i jaja ciągle siekając
3. Szybko zagnieść ciasto i je schłodzić
(jeśli będzie za rzadkie podsypać mąką, za sypkie podlać śmietanką)
4. 3/4 ciasta rozwałkować na cienki placek i podpiec w piekarniku ok 15-20 min
5. Z pozostałego ciasta wyciąć dowolne kształty (przedstawiam Wam wersję na Halloween więc tym razem były dynie, duchy i gwiazdy;p)
6. Wyłożyć mus (ja mam w słoikach na zimę już gotowy z rodzynkami i galaretką) wymieszany z cieniutko pokrojonymi jabłkami (obtoczonymi w cukrze i cynamonie)
można również dać sam mus jabłkowy, wtedy wymieszajcie go po zagotowaniu z dowolną galaretką- po ostygnięciu nie będzie wylewał się z ciasta;)
7. Ułożyć wycinanki z ciasta
8. Piec jeszcze ok 15 min;)