Jajka faszerowane żółtym serem

Reklama

Opis przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Przekroić na pół, następnie delikatnie wyjąć żółtka. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek również obrać i posiekać. Żółtka zetrzeć widelcem na miazgę dodać kilka łyżek majonezu, cebulę czosnek oraz starty ser. Doprawić do smaku papryką, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wszystko wymieszać i napełnić połówki jajek farszem.

Składniki

  • 6 jajekmała cebula
  • kilka łyżek majonezu
  • 10 dag. żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • mielona słodka papryka
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Jajka faszerowane żółtym serem