Jogurtowe lody jagodowo – porzeczkowe

Reklama

Opis przygotowania

– W blenderze miksujemy jogurt z umytymi i osuszonymi jagodami i czarnymi porzeczkami.
– W misce miksujemy żółtka z cukrem. Jogurtowo-owocową masę przekładamy do miski z zmiksowanymi żółtkami, delikatnie mieszamy najlepiej sylikonową łopatką. Przekładamy do płaskiego, prostokątnego pudełka z przykrywką, zamrażamy kilka godzin, możemy pozostawić na całą noc ( wówczas po wyjęciu musimy chwilę odczekać, aż masa będzie na tyle miękka, by nakładać). Lody możemy podawać z garścią jagód.

Składniki

  • 200 g jagód (w tym do dekoracji)łyżka czarnych porzeczek
  • duży jogurt naturalny
  • 100 g drobnego cukru
  • 4 żółtka

Podobne przepisy do Jogurtowe lody jagodowo – porzeczkowe