Kajzerka zapiekana z tuńczykiem

Reklama

Opis przygotowania

Kajzerki przekroić wzdłuż na dwie połówki. Wszystkie części posmarować cieniutko margaryną, nałożyć po łyżeczce tuńczyka, przykryć cienkimi plastrami pieczarki, posypać startym na grubej tarce serem gouda, nałożyć po plasterku pomidora i zapiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzejnik górny) przez ok. 10 minut. Po wyjęciu posypać obficie szczypiorkiem, lekko posolić i zmielić po trochu pieprz kolorowy bezpośrednio z młynka na kajzerki.

Składniki

  • 2 kajzerki4 łyżeczki tuńczyka sałatkowego w oleju lub w sosie własnym
  • 1 łyżka margaryny do smarowania pieczywa
  • 4 plastry pomidora
  • 2 duże garstki startego sera Gouda
  • 1 duża pieczarka
  • duża garść szczypiorku
  • sól, pieprz kolorowy

Podobne przepisy do Kajzerka zapiekana z tuńczykiem