Kalmary nadziewane

Reklama

Opis przygotowania

Przygotować farsz:
Zeszklić cebule na oliwie z oliwek, dodać kabaczek i pieczarki (umyte) – pokrojone w kawałki, dodać Vegeta, pieprz i lekko poddusić. Wystudzić. Farsz nakładamy do środka kalmar, posypać Vegeta i pieprzem. Spinamy wykałaczkami. Piekarnik nagrzać, wkładamy kalmary do naczynia żaroodpornego, polewamy oliwa z oliwek. Wstawiamy do piekarnika na dolna część 190stopni-30min. Jeżeli kalmary o średniej wielkości.

Składniki

  • 2 średnie kalmary (wyczyszczone i przygotowane to pieczenia)
  • FARSZ:
  • 3 duże pieczarki
  • 1 cebula średnia
  • 1 kabaczek średni
  • oliwa z oliwek
  • Vegeta, pieprz mielony

Podobne przepisy do Kalmary nadziewane