Kanapka piętrowa.

Reklama

Opis przygotowania

Kromki chleba posmarować z jednej strony cieniutko masełkiem. Nałożyć porcje mięsa na dwie kromki. Ser zetrzeć na tarce do sera .Po troszku sera rozłożyć na wędlinie. Pieczarki opłukać i osuszyć.Pokroić w cienkie plasterki i ułożyć je na serze,posypać je przyprawą do tostów i zapiekanek.Znów rozłożyć po troszku sera i przykryć drugą kromką pieczywa, masełkiem do dołu. Na wierzch dać pozostały ser i oprószyć papryką mieloną. Zapiec w opiekaczu lub włożyć do mikrofalówki na 2-3 minuty.Podawać gorące.

Składniki

  • * 4 kromki ciemnego pieczywa z ziarnami * 2 łyżki masła
  • * 2 pieczarki
  • * 1 duży kotlet mielony lub 2 małe schabiki usmażone
  • * 5 dag sera żółtego *lub więcej
  • * 2 szczypty papryki mielonej słodkiej
  • * 1 płaska łyżeczka przyprawy do tostów i zapiekanek

Podobne przepisy do Kanapka piętrowa.