Kanapkowa pasta warzywna

Reklama

Opis przygotowania

– Z chleba wykrawamy szklanką – identycznie jak na pierogi – kółeczka.
– Śmietankowy serek przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt. Umytą i osuszoną paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę razem z rzodkiewkami oraz jajkiem. Dodajemy do miski.
– Dymkę (zarówno zieloną część jak i cebulkę) i natkę drobno siekamy. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy. Mieszamy delikatnie. Podajemy na kółeczkach chlebowych.

Składniki

  • kubeczek kremowego serka śmietankowego polecam smaczny Almettekromki świeżego chleba
  • mała czerwona papryka
  • jajko ugotowane na twardo
  • dymka
  • klika liści natki pietruszki
  • 2 łyżeczki jogurtu greckiego
  • kilka rzodkiewek
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Kanapkowa pasta warzywna