Kapuściana Przepychanka / Panschkraut /

Reklama

Opis przygotowania

► Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie, ugotowane ziemniaki odcedzić i ugniesć.

► Kiszoną kapustę ( jeżeli jest bardzo kwaśna ) włożyć do sitka i lekko opłukać pod bieżącą wodą, potem gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż będzie miękka, po ugotowaniu odcedzić.

► Cebulę i boczek wędzony pokroić w kostkę, boczek wytopić na rozgrzanej patelni.

► Ziemniaki, kapustę, pokrojoną cebulę i wytopiony boczek połączyć z sobą i dokładnie wymieszać. Na koniec przyprawić solą, pieprzem i odrobiną maggi do smaku, można podać do sztuki mięsa z kotletem mielonym lub duszonymi żeberkami.

Składniki

  • 800 gr. Ziemniaków1 Słoik kiszonej kapusty ( 680gr. )
  • 100 gr. Boczku wędzonego
  • 1 Średnia cebula
  • Maggi
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Kapuściana Przepychanka / Panschkraut /