Kapusta biala

Reklama

Opis przygotowania

PRZYGOTOWANIE:
Kapuste siatkujemy ,marchewke scieramy na tarce o duzych oczkach i cebule kroimy drobno . Calosc mieszamy i odstawiamy na bok . W malym garnuszku robimy zaprawe z octu ,cukru , soli i oliwy ,wszystko musimy krotko z a g o t o w a c i jeszcze gorace wylac na przygotowana kapuste .Wymieszac dokladnie jak kto lubi to doda pieprz i dac do lodowki zeby sie" przegryzla" przed podaniem posypac zielenina .Mozna podawac z ryba , miesem, a nawet smakuje sama bardzo dobrze .SMACZNEGO !

Składniki

  • SKŁADNIKI:1 mala kapusta biala
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1/2 filizanki oliwy z oliwek
  • 1/2 - : - octu stolowego
  • 1/2 - : - cukru
  • 1 lyzeczka soli
  • 1 lyzka pietruszki pokrojonej
  • pieprz czarny /do smaku

Podobne przepisy do Kapusta biala