KAPUSTA KISZONA GOTOWANA I ZASMAŻANA

Reklama

Opis przygotowania

Gotujemy swojską kiszoną kapustę do miękkości wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i ziarnami pieprzu.
Potem ją dokładnie płuczemy z kwasu i odcedzamy.
W osobnym rondlu przysmażamy na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę wraz z połową kostki margaryny.
Dodatkowo robimy na patelni paloną mąkę pszenną.
Dodajemy te 2 rzeczy do ugotowanej kapusty.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i jarzynką.
Na wolnym ogniu całość często mieszamy, by nie przywarła kapusta do dna garnka.
Smacznego.

Składniki

  • 1 słoik litrowy swojskiej kapusty kiszonej,pół kostki zwykłej margaryny,
  • 2 białe cebule,
  • mąka pszenna-6 łyżek,
  • pieprz-do smaku,
  • sól-do smaku,
  • jarzynka-do smaku.
  • Do gotowania kapusty dać :
  • liść laurowy-4 sztuki
  • ziele angielskie-6 ziaren,
  • pieprz czarny-6 ziaren.

Podobne przepisy do KAPUSTA KISZONA GOTOWANA I ZASMAŻANA