Karczek w sosie pieczarkowym

Reklama

Opis przygotowania

Pokrojony karczek posypujemy przyprawą do mięsa, odstawiamy na ok. pół godziny. W tym czasie kroimy w kostkę cebulę , marchewkę i pieczarki.
Do rondla wkładamy pokrojone warzywa dodajemy przyprawy , mięso i zalewamy ok. litrem wody, dusimy na małym ogniu. Po ok. pół godzinie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy do miękkości mięsa. Gdy już mięso jest miękkie to rozrabiamy w małej ilości zimnej wody 2-3 łyżki mąki i dodajemy do sosu, dusimy jeszcze przez 5 minut. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

Składniki

  • 4 porcje karczku3-4 cebule
  • Marchewka
  • 350dek pieczarek
  • Liść laurowy
  • Pieprz w Ziarkach i mielony
  • Sól
  • Bazylia
  • Przyprawa do mięsa
  • Mąka

Podobne przepisy do Karczek w sosie pieczarkowym