
Mięso umyć,osuszyć,podzielić na 6 kawałków.
 Torebkę marynaty Grill pikantny wsypać do miski,
 dodać 1/2 szklanki oleju Kujawskiego wymieszać.
 Pokrojone kawałki mięsa delikatnie posolić
 obustronnie,włożyć do miski z marynatą dokładnie
 wymieszać.Miskę przykryć wstawić na noc do
 lodówki.Następnego dnia wyjęte z marynaty mięso
 obsmażyć dwustronnie na patelni,przełożyć do
 garnka podlać niewielką ilością przegotowanej
 wody,dusić pod przykryciem na maleńkim ogniu.
 W międzyczasie paprykę umyć,cebulę obrać.
 Z papryki usunąć gniazda nasienne,połowę papryki
 pokroić w cieniutkie paseczki,cebulę pokroić w
 półtalarki.Wlać pozostałość marynaty na patelnię
 włożyć pokrojoną paprykę i cebulę dusić pod
 przykryciem.Do garnka z mięsem dodać pomidory
 suszone na słońcu wraz z oliwą w której były
 konserwowane,dodać podsmażoną paprykę z cebulą
 dusić do miękkości mięsa.