Mięso umyć,osuszyć,podzielić na 6 kawałków.
Torebkę marynaty Grill pikantny wsypać do miski,
dodać 1/2 szklanki oleju Kujawskiego wymieszać.
Pokrojone kawałki mięsa delikatnie posolić
obustronnie,włożyć do miski z marynatą dokładnie
wymieszać.Miskę przykryć wstawić na noc do
lodówki.Następnego dnia wyjęte z marynaty mięso
obsmażyć dwustronnie na patelni,przełożyć do
garnka podlać niewielką ilością przegotowanej
wody,dusić pod przykryciem na maleńkim ogniu.
W międzyczasie paprykę umyć,cebulę obrać.
Z papryki usunąć gniazda nasienne,połowę papryki
pokroić w cieniutkie paseczki,cebulę pokroić w
półtalarki.Wlać pozostałość marynaty na patelnię
włożyć pokrojoną paprykę i cebulę dusić pod
przykryciem.Do garnka z mięsem dodać pomidory
suszone na słońcu wraz z oliwą w której były
konserwowane,dodać podsmażoną paprykę z cebulą
dusić do miękkości mięsa.