Karkówka na dziko Eli

Reklama

Opis przygotowania

Plastry karkówki lekko rozbić tłuczkiem.Ziarna jałowca rozetrzeć w moździerzu.Wymieszać razem marynatę,paprykę,przyprawę do grilla,czosnek,sos sojowy,ocet winny,olej i roztarte owoce jałowca.Powstałą marynatą posmarować karkówkę i włożyć do lodówki na 12 godzin (może być dłużej).Karkówkę piec na gorącym grillu do miękkości,obracając i smarując pozostałą marynatą.Smacznego!

Składniki

  • 7 plastrów karkówki 2 łyżki marynaty słodko-kwaśnej w proszku
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 2 łyżki przyprawy grill pikantny
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki octu winnego
  • 8 łyżek oleju
  • 10 ziaren jałowca

Podobne przepisy do Karkówka na dziko Eli