KARKÓWKA W MUSZTARDZIE

Reklama

Opis przygotowania

Karkówkę podzielić na mniejsze porcje i osolić. Przyprawę do karkówki rozrobić z musztardą, solą, pieprzem, miodem, olejem, majerankiem, przyprawą Delikat i drobno posiekaną cebulą. Każdy kawałek mięsa obtoczyć w marynacie. Poukładać w misce i odstawić do lodówki na około 30 minut. Piec w piekarniku około jednej godziny, do momentu aż karkówka się zarumieni i będzie w pełni miękka.

Składniki

  • karkówka 1 kgmusztarda 1/2 słoiczka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do karkówki Knorr 1 opakowanie
  • miód 1 łyżka
  • olej 6 łyżek
  • majeranek Knorr 2 łyżki
  • Przyprawa Przyprawa Delikat Moc koperku i pietruszki Knorr 2 łyżki
  • cebula 2 sztuki

Podobne przepisy do KARKÓWKA W MUSZTARDZIE