PRZYGOTOWANIE:
Jeżeli mamy grzyby suszone to na moczyć z pół godziny filety podzielić na równe porcje,posolić popieprzyć skropić cytryną i odstawić na pół godziny do lodówki. Namoczone grzyby ugotować do miękkości,odcedzić,pokroić w garnku zeszklić na maśle pokrojoną w piórka cebulę. dodać grzyby,całość chwilę poddusić,zalać wywarem od gotowanych grzybów. do całości można dodać kostkę rosołową .zagotować podciągnąć zawiesiną z mąki na końcu dodać śmietanę doprawić do smaku. Jeżeli sos z torebki to zrobić wg przepisu na torebce,dodając z 30dkg przesmażonych pieczarek. Porcje karpia obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone porcje układać na blaszce lub w żaroodpornej misce Całość zalać sosem i wstawić na pół godziny do piekarnika o temperaturze 150 stopni.Podawać z surówkami kaszą lub ryżem.Smacznego!