Miękką margarynę (20 dag)utrzeć z cukrem. Na przemian dodawać ucierając po jednym jajku i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Wyłożyć ciasto natłuszczonej i posypanej bułką tarta formy o wymiarach 25*36 cm.
Na wierzchu rozłożyć owoce.
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok.30-40 minut.
Krem:
W połowie szklanki mleka rozpuścić mąki pszenną i ziemniaczaną.
Zagotować resztę mleka, wlać naszą mieszankę mleczno-mączną i wymieszać.Chwilkę gotować cały czas mieszając aż zgęstnieje.
Masło utrzeć, dodawać po łyżce zimnej masy.Ucierać,aż masa będzie jednolita.
Nałożyć masę na zimne ciasto.
Polewa:
W rondelku rozpuścić margarynę,dodać cukier,kakao i 2 łyżki wody, chwilkę pogotować na małym ogniu mieszając (aż cukier się rozpuści).
Żelatynę rozpuścić w 1 łyżce wody.Po chwili,gdy napęcznieje podgrzać aż się rozpuści.Przestudzić i wlać do masy kakaowej,dokładnie wymieszać.Przestudzić i polać polewą ciasto.udekorować wiórkami.