Kartacze z mięsem i kapustą zasmażaną.

Reklama

Opis przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Do mięsa mielonego dodać jaja dodać sól pieprz do smaku jak kto woli można dodać 2 ząbki utartego czosnku masę dobrze wyrobić. 70 dkg obranych i umytych ziemniaków,przepuścić przez maszynkę o drobnych otworach dobrze odcisnąć wodę 30 dkg ziemniaków ugotować i też przepuścić przez maszynkę Wszystkie ziemniaki razem połączyć,dodać mąkę ziemniaczaną gdyby ciasto było za rzadkie to dodać jeszcze trochę mąki ziemniaczanej.Deskę podsypać mąką pszenną. Uformować wałek z wałka wykrawać kawałki, na które kładziemy kulki z mięsa mielonego i lepimy na kształt walca Wrzucamy na wrzącą osoloną wodę Po wypłynięciu gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu. Boczek wędzony podsmażamy z cebulką Po ugotowaniu delikatnie odcedzamy i gorące polewamy boczusiem z cebulką. przepisu na kapustę kiszoną zasmażaną nie podaję, bo każdy robi wg swojego przepisu.Smacznego!

Składniki

  • Ciasto:1 kg ziemniaków
  • 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • farsz:
  • 70 dkg mięsa mielonego-wołowo-wieprzowego
  • 2 jaja
  • 2 średnie cebule
  • 20 dkg boczku wędzonego do okraszenia
  • sól
  • pieprz do smaku.

Podobne przepisy do Kartacze z mięsem i kapustą zasmażaną.