Kasztanki

Reklama

Opis przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, następnie formujemy kulki wielkości orzecha laskowego i smażymy po kolei partiami. Pokrojoną margarynę, wodę, cukier i kakao rozpuszczamy mieszając, do letniej dodajemy wiórki i mleko w proszku, miksujemy tak żeby nie było grudek. Gotowa masą wypełniamy połówki i sklejamy. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia masy i deser gotowy. SMACZNEGO.

Składniki

  • CIASTO:2 margaryny
  • 1 kg mąki pszennej
  • 1 łyżka sody
  • 4 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • MASA:
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki ciemnego kakao
  • 0,5 szklanki wody
  • 2-3 szklanki mleka w proszku
  • 0,5 szklanki wiórek kokosowych

Podobne przepisy do Kasztanki