Kiełbaski Nadziewane z Grilla

Reklama

Opis przygotowania

► Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą.

► W małej patelni teflonowej rozgrzać masło, wrzucić cebulę z czosnkiem i zeszklić, / wyjąć /, przyprawić pieprzem, solą, połączyć z musztardą i starannie wymieszać.

► Kiełbaski wzdłuż naciąć, naciętą stronę krótko przysmażyć żeby pod wpływem temperatury się otwarła, teraz szczelinę wypełnić przygotowaną cebulą. Piec na gorącym grillu, aż do wyraźnego zrumienienia. Kiełbaski z frytkami i surówką z czerwonych buraczków smakują wyśmienicie.

Składniki

  • 4 Śląskie kiełbaski2 Łyżki masła
  • 1 Średnia cebula
  • 2 Ząbki czosnku
  • 1 Łyżka musztardy
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Kiełbaski Nadziewane z Grilla