Kieszonki schabowe z sałatką serową

Reklama

Opis przygotowania

Ser żółty i ogórki konserwowe zetrzeć na tarce na grubym oczku. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, a natkę pietruszki posiekać. Dodać groszek konserwowy, majonez, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Schab pieczony pokroić w grubsze plasterki i przeciąć na środku, tak by utworzyć swego rodzaju kieszonki. Kieszonki wypełniamy sałatką serową, następnie wykładamy na półmisek i dekorujemy sałatą.

Przepis poleca Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka. Smacznego!

Składniki

  • - schab pieczony ZM Pekpol, ok. 300 g- ser żółty, 150 g
  • - 1 łyżka groszku konserwowego
  • - 1 papryka konserwowa
  • - 2 ogórki konserwowe
  • - pieprz do smaku
  • - 2 łyżki majonezu
  • - natka pietruszki
  • - sałata do dekoracji

Podobne przepisy do Kieszonki schabowe z sałatką serową