Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, mąkę z proszkiem, bułkę tartą i orzechy. Piec 35 min w temp. 175st.
Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, mąki z proszkiem, kakao oraz olej. Piec 35 min w temp. 175st.
Mleko z cukrem i kakaem zagotować, ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać na przemian mleko z kakaem i mleko w proszku. Dodać orzechy.
Margarynę utrzeć, dodawać Nutellę i spirytus.
Szkl. mleka zagotować z cukrami. W drugiej szkl. rozrobić obydwie mąki oraz żółtka. Ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać budyń, potem jogurt.
Oba placki przekroić, nasączyć herbatą. Na pierwszy wafel wyłożyć połowę masy orzechowej, przykryć ciastem orzechowym. Wyłożyć połowę czekolady, na to blat kakaowy, budyń, potem blat orzechowy i reszta czekolady. Następnie przykryć ją blatem kakaowym, wyłożyć resztę masy orzechowej, 2 wafel. Polać polewą.