Kokosowe naleśniki

Reklama

Opis przygotowania

Mąkę przesiać, wymieszać na sucho z wiórkami, cukrem i proszkiem do pieczenia, wbić jajka, dolać wodę i mleko. Wszystko dokładnie ubić do uzyskania pęcherzyków powietrza. Gotowe ciasto odstawić na kilka minut, gdyby w tym czasie za bardzo zgęstniało to dolać troszkę wody lub mleka. Patelnie nagrzać i tylko delikatnie natłuścić na środku wylać porcję ciasta i pozwolić mu się rozlać, smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać gorące z dowolnym dżemem lub jogurtem.

Składniki

  • 2 szklanki o pojemności 220 ml mąki 1 szklanka (220ml) wiórek kokosowych
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • 220 ml wody
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Podobne przepisy do Kokosowe naleśniki