Biszkopt ciemny:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180 stopni ok. 30-40 min. Po przestygnięciu biszkopt przeciąć na pół.
Placek kokosowy:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Dodać sok z cytryny, lekko wymieszać mieszając dodać kokos, mąkę z proszkiem, ocet. Wylać na formę i piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min.
Masa serowa:
Zemleć ser. Wszystkie składniki zmieszać i utrzeć. Włożyć do garnka i gotować 2-3 min. ciągle mieszając na wolnym ogniu. Przestudzić.
Przełożenie cista:
biszkopt kakaowy – masa serowa – placek kokosowy – masa serowa – biszkopt kakaowy