Kokosowy kurczak

Reklama

Opis przygotowania

Góry z udek osuszyć, usunąć z nich kości i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, płaskie płaty mięsa zalać mleczkiem kokosowym, zostawić na minimum 6 godz w lodówce. Po upływie tego czasu, mięso wyjąć z mleczka, natrzeć przyprawami i zostawić jeszcze na 1-2 godz. Olej rozgrzać i smażyć mięso na złoty kolor.
Podawać z makaronem ryżowym lub zwykłym spaghetti

Składniki

  • 6 udek z kurczaka, tylko góry1,5-2 szklanek mleczka kokosowego
  • 4 łyżeczki curry
  • 4 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • 4 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczki jarzynki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3/4 szklanki oleju

Podobne przepisy do Kokosowy kurczak