Żółtka wymieszać z mlekiem dodać olej,rozkruszony biały ser,mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawy,zagnieść gładkie ciasto.
Cebulę pokroić w kostkę ,pomidory w ćwiartki .
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć mięso,dodać przecier pomidorowy,cebulę i pomidory,doprawić do smaku i dusić wszystko do 5 min.
Ciasto które nam odpoczęło zagnieść jeszcze raz,podzielić na mniejsze porcje i rozwałkować na mniejsze placuszki (mi wyszło 6 sztuk),na plackach umieść porcję mięsa i na środku kleks z kwaśnej śmietany ,całość posypać startym żółtym serem i odrobiną posiekanej zielonej pietruszki .Pieczemy w nagrzanym wcześniej piekarniku do 200st około 15-20 min.
Bardzo dobrze smakuje podane z kwaśną sałatką .