Kolorowa babka z jagodami

Reklama

Opis przygotowania

Jajka ubić z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i nadal ubijać na koniec dodać olej i ocet, ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao do drugiej wiórki kokosowe i do ostatniej jagody(mogą być mrożone).
Formę do babki wysmarować tłuszczem i wylać jedno ciasto na drugie w trakcie pieczenia samo się wymiesza.
Piec do 40 min w temp. 190st, po upieczeniu można polać polewą czekoladową.

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 12 łyżek oleju
  • 1 łyżka octu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 jajek
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanki jagód

Podobne przepisy do Kolorowa babka z jagodami