Kolorowe ciacho

Reklama

Opis przygotowania

Biszkopt ciemny: ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubija, dodać mąkę, kakao, proszek, lekko wymieszać wlać do foremki i piec.

Biszkopt jasny: ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać, dodać mąkę, proszek, lekko wymieszać wlać do foremki i piec. Po upieczeniu zimny przekroić na pół.

Pianka: 4 białka ubić na sztywno dodając pół szklanki cukru, ubijać, dać nad parę i ubijać aż białka staną się szkliste, dodać do białek wcześniej rozpuszczoną zieloną galaretkę w pół szklanki wody, ubijać. przygotowaną masę wylać na jasny biszkopt, przełożyć ciemnym biszkoptem, następnie ubić 4 białka i zrobić z nimi tak jak z poprzednimi tylko że dodać czerwoną galaretkę, ubijać, wlać na ciasto ciemne i przełożyć jasnym biszkoptem, zostawić odrobinę pianki do posmarowania wierzchu. Rozpuścić czekoladę z trzema łyżkami mleka i ozdobić ciasto.

Składniki

  • biszkopt ciemny:4 jajka, 4 łyżki cukru,
  • 4 łyżki mąki,
  • 1 łyżka kakao,
  • 1 łyżeczka proszku,
  • Biszkopt jasny:
  • 8 jajek, 8 łyżek cukru,
  • 10 łyżek mąki,
  • 1 łyżka proszku do pieczenia,
  • Pianka:
  • 8 białek,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 galaretka truskawkowa,
  • 1 galaretka kiwi,
  • polewa: jedna czekolada mleczna Wawel i trzy łyżki mleka

Podobne przepisy do Kolorowe ciacho