Kotleciki z wąsami

Reklama

Opis przygotowania

Do mięsa dodajemy jajko, drobniutko posiekaną cebulę. Mieszamy mięso, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Makaron łamiemy na kawałki 10-12 cm. Z mięsa formujemy podłużne, "pękate" kotleciki. Do każdego kotlecika wkładamy z obu stron po kilka kawałków makaronu. Do gotującego się rosołu dodać łyżeczkę jasnego sosu sojowego i włożyć kotleciki. Gotujemy do miękkości mięsa. Wyłożyć kotleciki. Z wywaru można zrobić sos zagęszczając łyżeczką mąki ziemniaczanej lub łyżką zwykłej mąki.

Składniki

  • mięso mielone 50 dagjajko 1 sztuka
  • sól czosnkowa
  • pieprz biały
  • cebula 1 sztuka
  • makaron spaghetti 5 dag
  • rosół warzywny 0,7 litra
  • sos sojowy ciemny 2-3 łyżeczki
  • sos sojowy jasny 1 łyżeczka

Podobne przepisy do Kotleciki z wąsami