Kotlety biedaka

Reklama

Opis przygotowania

Ryz i kaszę gotujemy razem w osolonej wodzie,aż zmięknie i płyn się zredukuje.Ziemniaki,cebulę,obraną marchew i natkę przepuszczamy przez maszynkę.Składniki łączymy ze sobą dodajemy sypkie składniki i wyrabiamy.Każdą parówkę dzielimy na 6 kawałków,i każdy kawałek oblepiamy powstałą masą wilgotnymi dłońmi.Smażymy na oleju,na średnim ogniu,podajemy z warzywami,lub sosem.SMACZNEGO

Składniki

  • 0,5 kg ugotowanych ziemniaków (z wczorajszego obiadu??)0,5 szklanki suchego ryżu
  • 1/4 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 2 marchwie
  • 0,5 cebuli
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki bułki tartej
  • natka pietruszki
  • wegeta
  • 3 parówki
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Kotlety biedaka