Krajanka śledziowa z jajkiem

Reklama

Opis przygotowania

Płaty śledziowe wymoczyć 2 godz w zimnej wodzie. Zmieniając wodę 3 razy. Ugotowane warzywa pokroić w kostkę. Dodać pokrojone jabłko, jajka, ogórki kiszone, pora, cebulę i natkę pietruszki. Wymoczone śledzie dokładnie wytrzeć papierowym ręcznikiem. Pokroić w kostkę, dodać do reszty. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać 2 łyżki majonezu. Odstawić na 3 godz do lodówki.

Składniki

  • 3 płaty śledzowe matias 2 ugotowane marchewki
  • 1 mały por
  • 1 cebula cukrowa
  • 1 jabłko
  • 1 duży ugotowany ziemniak
  • 2 ugotowane pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • sól, pieprz

Podobne przepisy do Krajanka śledziowa z jajkiem