Kremowa zupa z groszku Eli

Reklama

Opis przygotowania

Bułki pokroić w kostkę.Na patelni roztopić masło,dodać bułki,wymieszać i smażyć na złoty kolor co jakiś czas mieszając.
Zagotować 1.5 litra wody,wrzucić zamrożony groszek,dodać kostki bulionowe i gotować do miękkości groszku.Część groszku wyjąć łyżką cedzakową i odłożyć.Do zupy dodać pokrojone serki topione i razem zmiksować.Gdyby zupa była za rzadka,można zagęścić łyżką mąki przennej.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do zupy i zagotować.Zupę wlać do talerzy,dodać grzanki i odłożony groszek.Smacznego!

Składniki

  • 2 opakowania mrożonego groszku zielonego-800 g 3 kostki bulionowe
  • 2 kostki serka topionego beż dodatków-200 g
  • ewentualnie 1 łyżkę mąki pszennej do zagęszczenia
  • 2 duże bułki
  • 10 dkg masła

Podobne przepisy do Kremowa zupa z groszku Eli