Makaron ugotowac w dobrze osolonej wodzie wedlug przepisu na opakowaniu, odcedzic. Krewetki rozmrozic i dokladnie osuszyc za pomoca recznika papierowego, posypac bardzo delikatnie sola. Pory i czosnek umyc, osuszyc i porkoic: pora w krazki, czosnek w drobna kosteczke. Na patelni rozgrzac olej i wrzucic czosnek z porem, w razie potrzeby dodac troche wiecej oliwy. Smazyc często mieszając przez około 4 minuty, po czym dodac mleko kokosowe, curry, sos sojowy, ocet balsamiczny, sok z cytryny i imbir, wymieszac, dodac krewetki. Smazyc przez około 2 minuty, az krewetki zmienia kolor z szarego na rózowo-pomaranczowy, przewrócic kazda krewetke na druga strone i smazyc do zmiany koloru przez kolejne 2-3 minuty, dodac kolendre i wymieszac. Można doprawic do smaku sola. Podawac natychmiast po przyrządzeniu z makaronem ryzowym.