Krewetki ze Szpinakiem i Pomidorkami

Reklama

Opis przygotowania

► Czosnek podsmażyć na maśle /odstawić/. Krewetki przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć krewetki ale nie dłużej niż 2 minuty jeden raz obracając.

► Małe pomidorki przekroić wzdłuż na pół, posolić, ułozyć na patelni obok krewetek i na oliwie smażyć kolejną 1 minutę.

► Szpinak osobno usmażyć, przyprawić i ułozyć obok krewetek i pomidorów, smażyć razem jeszcze około 2 minut. Na samym końcu domieszać w krewetki porwaną w palcach natkę pietruszki.

Składniki

  • 18 Krewetek15 Pomidorków (małych)
  • 250 gr. Mrożonego szpinaku
  • 3 Łyżki masła
  • 2 Łyżki oliwy
  • 2 Główki czosnku
  • Natka pietruszki
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Krewetki ze Szpinakiem i Pomidorkami