Krewetkowo – krabowy koktajl

Reklama

Opis przygotowania

Krewetki rozmrozić polewając je gorącą wodą na sitku, pozostawić do osączenia. Paluszki krabowe wyjąć z osłonek foliowych i pokroić w nie za małą kostkę (mniej więcej 4 kostki z jednego paluszka). Wszystkie warzywa umyć oczyścić i pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Sałatę umyć i porwać na drobniejsze kawałki, dodać do warzyw paluszki krabowe i krewetki, Avokado obrać ze skórki i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i dodać do warzyw. Ser feta wyjąć z opakowania osączyć z zalewy i pokroić w kostkę, a następnie dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie ale delikatnie wymieszać. Z majonezu i papryki chilli zrobić sos według uznania dodać paprykę ja osobiście wolę ostrzejszy sos, przełożyć na talerzyk lub do pucharków i polać delikatnie sosem. Smacznego.

Składniki

  • 1 opakowanie paluszków krabowych (16 sztuk)1 opakowanie krewetek (ja miałam już gotowane) 300g
  • 1 opakowanie sera feta
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • ½ ogórka zielonego ze skórką
  • 2 łodyżki selera naciowego
  • kilka listków sałaty
  • cebulka dymka ze szczypiorkiem około 3 sztuki
  • 1 avokado
  • majonez
  • papryka chilli w proszku
  • 2 łyżki soku z limonki lub cytryny

Podobne przepisy do Krewetkowo – krabowy koktajl