Krewetki rozmrozić polewając je gorącą wodą na sitku, pozostawić do osączenia. Paluszki krabowe wyjąć z osłonek foliowych i pokroić w nie za małą kostkę (mniej więcej 4 kostki z jednego paluszka). Wszystkie warzywa umyć oczyścić i pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Sałatę umyć i porwać na drobniejsze kawałki, dodać do warzyw paluszki krabowe i krewetki, Avokado obrać ze skórki i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i dodać do warzyw. Ser feta wyjąć z opakowania osączyć z zalewy i pokroić w kostkę, a następnie dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie ale delikatnie wymieszać. Z majonezu i papryki chilli zrobić sos według uznania dodać paprykę ja osobiście wolę ostrzejszy sos, przełożyć na talerzyk lub do pucharków i polać delikatnie sosem. Smacznego.