Krokiety

Reklama

Opis przygotowania

1. Wszystko razem zmiksować. Smażyć naleśniki.

2. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojone grzyby, doprawić. Smażyć ok. 20 min na małym ogniu, często mieszając. Farsz nakładać na naleśniki, zawijać w "Kopertę".

3. Krokiety obtaczać w żółtku, a następnie w bułce tartej,. Smażyć ok. 6min.

Składniki

  • CIASTO: 2 szkl. mleka,
  • 1 i 1/2 szkl. mąki,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli.
  • FARSZ:
  • 1/2 kg grzybów (pieczarki lub inne grzyby leśne, także mrożone),
  • 3 cebule,
  • sól, pieprz.
  • PANIERKA:
  • bułka tarta,
  • 3 żółtka.

Podobne przepisy do Krokiety