Mięso dokładnie wymyć, pokroić w ćwiartki i osuszyć.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i włożyć mięso. Obrumienić z obydwu stron i wyjąć na talerz.
Do pozostałego na patelni tłuszczu, kładziemy pokrojoną w kostkę cebulę i lekko rumienimy.
Następnie do cebuli wlewamy około 2 szklanek wody i czekamy, aby się zagotowała.
Przysmażonego królika kładziemy do garnka,zalewamy wodą z cebulą, dodajemy sól, pieprz i vegetę.
Jeżeli woda nie pokrywa mięsa, należy dolać.
Gotujemy do miękkości na wolnym ogniu.
Kiedy mięso będzie miękkie, wlewamy śmietanę i zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą
Sos powinien mieć konsystencje dość gęstej śmietany.
Tak przyrządzonego królika podajemy z ziemniakami lub makaronem.