Płytki kokosowe:
Białka ubić na sztywno z cukrem, następnie dodać mąkę, proszek i wiórki. Gotowe ciasto wylać po połowie na dwie takie same blaszki (26x21cm). Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na jasnozłoty kolor( powinna być jak upieczona beza). Ostudzić.
Masa:
Brzoskwinie osączyć na sitku. Sok uzupełnić wodą tak aby uzyskać 500 ml, z tego odlać pół szklanki i roztrzepać w nim obie mąki. Pozostały sok zagotować z cukrem i wlewając mieszanką z mąkami ugotować budyń.Ostudzić.
Brzoskwinie pokroić w kostkę. Masło utrzeć z budyniem na puszystą masę. dodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać.
Sposób przełożenia:
Pierwsza płytka kokosowa >> 3/4 masy >> druga płytka kokosowa >> pozostała masa, wierzch posypać wiórkami kok0osowymi.