Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia posiekać z margaryną (lub masłem), dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka wyroić szybko ciasto w razie potrzeby dodać śmietanę. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić na minimum 30 min. do lodówki.
Foremki do babeczek natłuścić, ja używam teflonowych ale i tak zawsze smaruję je delikatnie, roztopioną margaryną, tak przygotowane babeczki wylepić ciastem i piec ok.10-15 min(na złoty kolor)w temp. 180st. po upieczeniu studzimy. Z tej porcji wychodzi ok. 30 babeczek.
Krem:
Budyń ugotować według przepisu na opakowani, tylko można użyć troszku mniej mleka budyń będzie gęstszy, po ugotowaniu ostudzić. Masło utrzeć, do utartego masła dodawać po łyżce budyniu i dalej ucierać.
Babeczki napełnić kremem (można użyć do tego szprycy), i dowolnie ozdobić. Ja użyłam do tego galaretki i czekolady.