Kruche Falluski

Reklama

Opis przygotowania

Starannie ugnieść margarynę, następnie powolnym lecz szybkim ruchem zmieszać ową substancję z mąką i proszkiem, po czym zaaplikować żółtka. Fallistymi ruchami dodać szklankę (słodkiego) cukru. Gotową masę rozwałkować na grubość 2,95 mm po czym za pomocą ostrego narzędzia wyciąć z niej fallistyczne kształty (proporcje wedle upodobań). Piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystygnięciu, fallusy zanurzyć w czekoladowej polewie, z lekką nutką bieli na czubku. Całość skonsumować.

Składniki

  • 1/2 kg mąkiszklanka cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 3 żółtka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • polewa z białej i ciemnej czekolady
  • posypka do ciast

Podobne przepisy do Kruche Falluski