KRYZYSOWY PIERNIK

Reklama

Opis przygotowania

MĄKĘ, CUKIER, KAKAO, PRZYPRAWĘ I SODĘ WYMIESZAĆ NA SUCHO. DODAĆ JAJKA, OSTUDZONY TŁUSZCZ, DŻEM I MLEKO DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.
PIEC OKOŁO 50MIN, OSTUDZONE POLAĆ POLEWĄ LUB POSYPAĆ CUKREM PUDREM (JA POLEWAM BIAŁĄ CZEKOLADĄ FAJNIE KONTRASTUJE Z CIASTEM).

Składniki

  • 4 SZKLANKI MĄKI1/2 SZKLANKI CUKRU
  • 1/2 MARGARYNY(ROZPUSZCZONA)
  • 1 SZKLANKA MLEKA
  • 1 DŻEM (POLECAM CZARNĄ PORZECZKĘ)
  • 2 JAJKA
  • 4 ŁYŻKI KAKAO
  • 2 ŁYŻECZKI SODY
  • 1 PRZYPRAWA DO PIERNIKA

Podobne przepisy do KRYZYSOWY PIERNIK