Kurczak po bułgarsku

Reklama

Opis przygotowania

Nóżki kurczaka nacieramy przyprawą bułgarską,(ja ją przywiozłem z wakacji).Ale w zastępstwie może być przyprawa do mięs(jest zamieszczona w dziale przyprawy) i obsypujemy mieloną papryką.
Odstawiamy na ok. 30 minut
Kroimy cebulę, marchewkę i czosnek w kostkę. Zalewamy ok. litrem wody dodajemy pozostałe przyprawy i dusimy na małym ogniu do miękkości udek. Gdy udka są już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.

Składniki

  • 4 Udka kurczaka3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • Pietruszka
  • Marchewka
  • Pieprz
  • Liść laurowy
  • Sól
  • Papryka słodka mielona
  • Przyprawa do kurczaka Bułgarska lub przyprawa do mięsa
  • Koncentrat pomidorowy

Podobne przepisy do Kurczak po bułgarsku