Najpierw przygotowujemy masalę: wszystkie przyprawy (pół łyżeczki mielonego imbiru, ćwierć łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, pół łyżeczki mielonego kardamonu, pół łyżeczki kminu rzymskiego, łyżeczka suszonej mięty, pół łyżeczki mielonego chilli, łyżeczka suszonej trawy cytrynowej rozgniecionej w moździerzu, pół łyżeczki kurkumy) wrzucamy do głębokiego talerza i zalewamy olejem i sosem sojowym. Porządnie mieszamy tworząc zwartą masę.
Umyte mięso kroimy w kostkę i wyrzucamy na talerz z masalą. Mieszamy tak, aby przyprawy dokładnie oblepiły mięso. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Cebulę kroimy w piórka, imbir w zapałki. Jeśli mamy suszone grzyby mun to moczymy je we wrzątku przez ok. 15 minut, później kroimy w podłużne paski.
Na rozgrzaną patelnię wylewamy zawartość talerza. Mięso smażymy kilka minut, następnie dodajemy cebulę. Czekamy, aż trochę zmięknie i dorzucamy imbir, grzyby mun i przeciskamy przez praskę czosnek. Smażymy wszystko razem 10 minut co jakiś czas mieszając. Na koniec dodajemy ziarna sezamu i smażymy całość jeszcze ok. 5 minut mieszając.
Podajemy z ugotowanym w międzyczasie ryżem i np. jakaś surówką.