Lasagne z truskawkami

Reklama

Opis przygotowania

.Płaty makaronu porcjami wkładamy do lekko osolonego wrzatku i gotujemy ok 3 min.Odcedzamy studzimy i rozkładamy na stolnicy.Kazdy płat przekrawamy wzdłuż na pół (ostroznie aby nie popekał)Truskawki myjemy osuszamy i usuwamy szypułki,kroimy w małe kawałkii posypujemy cukrem.Porcje owocow kładziemy na środku kazdego paska i zwijamy,układamy w naczyniu zaroodpornym.Cukier puder i cukier waniliowy miksujemy z jajkami i śmietaną na gładki sos,polewamy roladki.Pieczemy ok.20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180st

Składniki

  • 25 dag makaronu lasagne 12 płatów1/2 kg truskawek
  • 2 łyzki cukru
  • sól
  • tłuszcz do smarowania naczynia
  • SOS:
  • 1 szkl.słodkiej smietany
  • 3jajka
  • 1/2 szkl.cukru pudru
  • op.cukru waniliowego

Podobne przepisy do Lasagne z truskawkami