Łazanki

Reklama

Opis przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Pieczarki kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce jarzynowej i dusimy z cebulą pokrojoną w kostkę.
Kapustę kroimy w paski i gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut. Po wystygnięciu wyciskamy.
Mięso kroimy w drobną kostkę i dusimy z cebulą.
Następnie wkładamy do garnka i zalewamy wodą, aby je pokryła, i dusimy do miękkości.
Doprawiamy solą, pieprzem i Vegetą.
Kiedy wszystko jest ugotowane, układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami.
Na spód makaron, później pieczarki, następnie mięso z sosem, a na to kapusta.
Czynność powtarzamy, a na samym wierzchu układamy makaron, i przykrywamy pokrywką od naczynia żaroodpornego.
Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy około 35 minut w temp. 180 stopni.

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu kokardki lub kolanka z falbanką1/2 główki kapusty
  • 1 kg pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 1 kg mięsa gulaszowego
  • 4 łyżki masła lub margaryny
  • sól
  • pieprz
  • Vegeta

Podobne przepisy do Łazanki