Lekkie wielkanocne śniadanko

Reklama

Opis przygotowania

Na waflach ryżowych położyć po listku sałaty. Na nich rozsmarować po łyżeczce serka wiejskiego. Na serku rozmieścić plaster pomidora, ogórka, rzodkiewki i rulon z połowy plasterka łososia. Udekorować resztą ogórka, rzodkiewki i oliwkami. Obficie posypać posiekanym szczypiorkiem i oprószyć pieprzem kolorowym, świeżo zmielonym. Nie ma potrzeby solenia (słony jest łosoś i wafle ryżowe,które zawierają sól morską).

Składniki

  • na 1 porcję:2 wafle ryżowe z solą morską Good Food
  • 1 duży plaster łososia wędzonego
  • 2 czubate łyżeczki serka wiejskiego Piątnica 3% tłuszczu
  • 2 listki sałaty
  • 1 rzodkiewka
  • 4 plasterki ogórka zielonego ze skórką
  • 6 oliwek zielonych
  • 2 plastry pomidora
  • garść posiekanego szczypiorku
  • pieprz kolorowy

Podobne przepisy do Lekkie wielkanocne śniadanko