Łosoś z sosem estragonowym

Reklama

Opis przygotowania

Plastry łososia lekko solimy i pieprzymy, smażymy na rozgrzanej patelni tak aby z zewnątrz był zrumieniony a w środku nie suchy.
Sos: Czosnek przecisnąć przez praskę dodać do jogurtu, dodajemy musztardę, estragon, sól, pieprz egzotyczny., wymieszać. Najlepiej przygotowac jakies 30 min wcześniej. Wykładamy na talerz łosoś, można polać sosem lub sos podać w miseczce..

Składniki

  • 2 duże plastry łososiaSOS:
  • 1 Jogurt naturalny (kremowy)
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka estragonu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz mielony egzotyczny (kilka rożnych pieprzy)

Podobne przepisy do Łosoś z sosem estragonowym