Magdalenki z czekoladą

Reklama

Opis przygotowania

Masło rozpuścić i przestudzić. Do miski przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, wszystko wymieszać na sucho. Jajka utrzeć z cukrem do białości i dodawać do nich małymi porcjami suche składniki, na koniec dodać ostudzone masło i rodzynki, dokładnie wymieszać. Do małych foremek wlać po 1 łyżce ciasta w każdą foremkę włożyć po kostce czekolady i dopełnić ciastem do 3/4 wysokości foremki. Piec około 15 min w temp.190st po wystudzeniu polać polewą i ozdobić.

Składniki

  • 15 dag masła 6 jajek
  • 10 dag cukru
  • 15 dag mąki
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 dag rodzynek
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • dodatkowo:
  • polewa czekoladowa
  • posypka do ciasta

Podobne przepisy do Magdalenki z czekoladą